Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TÜM TÜRKİYE İLE BİRLİKDE KİTAP OKUDUK. 27 Mart 2012

 

                                                                                src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif

             
                        26 Mayıs 2012 Pazartesi günü Piri Reis Kültür Merkezi’nde Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karamanoğlu Mehmetbey İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen okuma etkinliğine katılan Valimiz Sn.Süleyman KAHRAMAN, öğrencilerle birlikte yarım saat kitap okudu. 

Programda Vali KAHRAMAN’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, İş-Kur Müdürü Kenan ATEŞ ve Uğur Dershaneleri’nden Ali KONUKSEVEN, idareciler ve öğretmenler eşlik etti.
 

Bifa Bisküvi’nin, Anı Bisküvi’nin ve Uğur Dershaneleri’nin öğrencilere kitap hediye ettiği program İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’nın konuşmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA yaptığı konuşmada, daha önce başlattıkları bu etkinliğin bu yıl 81 ilde uygulandığına dikkat çekerek: “Amacımız kitap okumaya dikkat çekmek. Etkinliğimizin buna vesile olmasını diliyorum ve bizi bugün aramızda olan Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a teşekkür ediyorum.”dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA’nın konuşmasından sonra Vali KAHRAMAN ve salonda bulunan öğrenciler 30 dakika kitap okudu. Vali KAHRAMAN okuma etkinliğinden sonra öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Öğrencilerin kitaplarını da imzalayan Vali KAHRAMAN, kitaplarla dostluğumuzun bir gün değil, bir ömür sürmesi gerektiğine işaret ederek: “Bugün buradaki etkinliğimiz aslında semboliktir; çünkü ömrümüzün her anında kitapların bir yeri olmalı… Okuduğumuz her kitap hayatımıza bir şeyler katacaktır… Kitaplarla dost olanlara ve kitap dostlarını yalnız bırakmayanlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi. 

Öğrencilere kitap imzaladıktan sonra salondan ayrılan Vali KAHRAMAN, Piri Reis Kültür Merkezi’nin “aşşık” oynayan öğrencilerle bir süre sohbet ederek, oyunlarına katıldı. Geleneksel oyunların her geçen gün unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Vali KAHRAMAN, bu tarz oyunların toplumsal hayatımızda birlikteliği de güçlendireceğine dikkat çekti.